Відновлення виробництва «Кольчуг» – одне з пріоритетних завдань

Ukrainian Military Pages СРР «Кольчуга» на шасі КрАЗ-6322 на МАКС-2009

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов відвідав державне підприємство «Радіовимірювач» концерну «Укроборонпром», де провів міжгалузеву нараду з питань забезпечення Збройних Сил України засобами радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби.

У нараді взяли участь керівники Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та оборонно-промислового комплексу.

За словами Турчинова, Російська Федерація на окупованих територіях активно застосовує проти України потужні системи радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби. «В умовах бойових дій вони випробовують та тестують свої нові розробки», – підкреслив він.

Читати також: Російські засоби РЕБ у бойових діях на Донбасі

«Тому, – зазначив Секретар РНБО України, – забезпечення ЗСУ, Головного управління розвідки та інших військових формувань сучасними радіоелектронними засобами дозволить ефективно протидіяти російській військовій агресії».

Водночас О.Турчинов констатував, що нині «завдання з радіоелектронного захисту військ і об‘єктів від ураження системами високоточної зброї ворога вирішуються недостатньо ефективно». «Це ж стосується і захисту радіоелектронних засобів управління ЗСУ від нових розробок ворога», – зазначив він, додавши, що ведення ефективних бойових дій в сучасних умовах неможливе без широкого застосування засобів радіотехнічної розвідки та інтенсивної радіоелектронної протидії.

«Наявність в ЗСУ таких сучасних засобів радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби дозволить своєчасно викривати наміри противника, подавляти його електронні засоби зв'язку та управління, блокувати застосування БПЛА, приймати швидкі рішення в складних умовах ведення сучасного бою та досягати перемоги», – сказав Олександр Турчинов.

Під час наради Секретар РНБО України наголосив, що одним з першочергових завдань є відновлення у стислі терміни виробництва на евакуйованому з Донецька до Запорізької області ПАТ «Топаз» сучасних комплексів дальньої радіотехнічної розвідки «Кольчуга-КЕ», а також виробництва на київських підприємствах універсальних станцій контролю радіоелектронної і цільової обстановки нового покоління розробки НДІ «Квант-радіолокація».

Ukrainian Military Pages
Читати також: Укроборонпром планує поновити випуск станцій радіотехнічної розвідки «Кольчуга»

«Перед нашими конструкторами, вченими та виробниками стоїть завдання забезпечити створення широкого спектру сучасних радіоелектронних систем як на підприємствах концерну «Укроборонпром», так і в недержавному секторі», - сказав О.Турчинов, зазначивши, що цей пріоритет має бути відображений у новому Державному оборонному замовленні.

«В Україні є науковий та виробничий потенціал, який необхідно максимально ефективно задіяти для досягнення поставлених завдань. Безумовно, для прискорення налагодження виробництва сучасних засобів радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби необхідно зламати супротив організації військово-технічної співпраці та кооперації з провідними світовими виробниками відповідної продукції», – підсумував він.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
Олександр Турчинов відвідав державне підприємство «Радіовимірювач»



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Ради національної безпеки і оборони України