Глава держави передав ВМС два броньованих катери «Бердянськ» і «Аккерман»

МБАК

Глава держави передав до Військово-Морських Сил два новозбудованих броньованих катери проекту 58155 «Бердянськ» і «Аккерман».

Це перші броньовані катери українського виробництва оснащені системами спостереження та розвідки і здатні знешкоджувати надводні та повітряні цілі. До складу ВМС ЗСУ увійдуть ще кілька катерів такого типу.
"Символічно, що саме сьогодні до складу Військово-Морських Сил України увійдуть два броньовані артилерійських катери, які передаються саме сьогодні на бойове випробування для постановки на озброєння. Швидкісні і непомітні, економічні і ефективні, розроблені і збудовані українцями, випробувані українськими моряками. А назви морських портів зі Сходу та Південного Заходу на їхніх бортах – «Бердянськ» і «Аккерман», символізують нашу українську національну єдність", – сказав Петро Порошенко під час вручення сертифікатів командирам кораблів.
За словами Президента ці катери – перші, але не останні судна, що поповнять українську флотилію. "Це лише початок. Наступні серійні артилерійські катери вже закладені на вітчизняних суднобудівних заводах і незабаром увійдуть до бойового складу флоту. В перспективі і добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами необхідних типів, ударними ракетними комплексами, введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", – повідомив Петро Порошенко.

На переконання Глави держави, ці сплановані і ресурсно забезпечені заходи не тільки дозволять суттєво наростити потенціал вітчизняного флоту, а й нададуть імпульсу розвитку національної економіки та приморських регіонів країни.

Петро Порошенко також піднявся на борт катерів «Бердянськ» і «Аккерман», оглянув їх та поспілкувався з екіпажами.