У Національному військово-історичному музеї відбулась презентація «Книги пам’яті»

Ukrainian Military Pages

У Національному військово-історичному музеї відбулась презентація 1-го тому «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Cмл України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України».

До першої книги ввійшли біографічні довідки про полеглих офіцерів, сержантів та солдатів — уродженців Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської та Закарпатської областей. У подальших томах (їх заплановано ще два) планується розмістити біографії та матеріали про загиблих мешканців з інших областей.

Книга видана за ініціативою Міністра оборони генерала армії України Степана Полторака. Над упорядкуванням книги працювали співробітники Національного військово-історичного музею України та волонтери сайту «Книга пам’яті полеглих за Україну» (http://memorybook.org.ua).

На презентації першого тому приїхали батьки загиблих: Героя України, офіцера 3-го полку спеціального призначення підполковника Юрія Коваленка, капітана 30-ї механізованої бригади Артема Абрамовича, старшого солдата 95-ї аеромобільної бригади Максима Добрянського, родини інших військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України. Капелан 30-ї бригади отець Сергій поділився спогадами про загиблих бійців з його частини — уродженців Житомирської та Волинської областей, яких він знав при житті та проводжав в останній шлях.

Презентацію «Книги пам’яті» планується провести також у містах Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Житомирі, Ужгороді та у кількох містах Донецької області. Згідно розпорядження заступника Міністра оборони з питань євроінтеграції Ігоря Долгова, видання має бути безкоштовно передано кожній родині загиблого Героя, яка звернеться до музею, або прийде на презентацію.