Уряд передав ДАХК «Топаз» в управління Укроборонпрому

Ukrainian Military Pages СРР «Кольчуга» на шасі КрАЗ-6322 на МАКС-2009

Уряд погодився з пропозицією Мінекономіки та передав Державному концерну «Укроборонпром» повноваження з управління корпоративними правами держави щодо ПАТ «Державна акціонерна холдингова компанія «Топаз». Про що було видане розпорядження від 8 серпня 2016 року № 577-р "Деякі питання Державного концерну «Укроборонпром»".

Як повідомляє урядовий веб-портал, це забезпечить налагодження ефективної кооперації компанії з іншими підприємствами-учасниками Концерну, в тому числі, щодо виконання державного оборонного замовлення, що дозволить зберегти наявний науково-технічний потенціал у сфері радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби, забезпечити виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських розробок в цій галузі.

Розпорядженням доручається ДК «Укроборонпром» забезпечити випуск акцій ПАТ «ДАХК «Топаз», а Мінекономрозвитку здійснити заходи щодо зарахування 100 відсотків акцій на рахунок Міністерства в цінних паперах та укласти з ДК «Укроборонпром» Генеральну угоду про передачу повноважень з управління корпоративними правами держави щодо компанії.

ПАТ "Державна акціонерна холдингова компанія «Топаз», є всесвітньо відомою завдяки своїм розробкам у сфері пасивної радіолокації і радіоелектронної боротьби, зокрема СРР «Кольчуга».



Використані джерела:
Розпорядження КМУ від 08.08.2016 № 577-р "Деякі питання Державного концерну «Укроборонпром»"