Моряки Чорноморського флоту РФ відмовляються переїжджати до нового місця служби

серпухов

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, моряки Чорноморського флоту ВМФ ЗС РФ відмовляються переїжджати до нового місця служби.

Невдоволення виникли через рішення російського керівництва включити кораблі "Серпухов" та "Зеленый Дол" до складу Балтійського флоту, зважаючи на значні проблеми, що були виявлені у ньому комісією міністерства оборони Росії

Загально відомі проблеми на Балтійському флоті такі як соціально-побутові, корупційні явища з боку старших начальників були вказані в акті перевірки цього флоту комісією міністерства оборони Росії. В наслідок чого весь керівний склад Балтійського флоту у червні ц.р. був знятий з посад.

Згідно з рішенням командування збройних сил РФ кораблі "Серпухов" та "Зеленый Дол", повинні посилити ударний потенціал та бойові можливості Балтійського флоту у разі протистояння з НАТО.

Початок переходу кораблів до Головної військово-морської бази Балтійськ по внутрішніх водах РФ за маршрутом: Чорне море – Азовське море – р.Дон – Волго-Донський канал – р.Волга – Волго-Балтійський канал – Ладозьке та Онезьке озера – м.Санкт-Петербург – Фінська затока – Балтійське море заплановано на 24 вересня ц.р.

Таке рішення російського керівництва викликає невдоволення особового складу бойових кораблів та членів їх сімей, які не бажають змінювати привабливе життя в окупованому Криму на незадовільні соціально-побутові умови проживання у Балтійську. Майже половина особового складу згаданих кораблів намагалась уникнути переведення на Балтійський флот, посилаючись на різноманітні поважні причини, у т.ч. сімейні обставини та проблеми зі здоров’ям членів родин.

Довідково. 19 серпня ц.р. з акваторії Середземного моря мрк "Зелёный Дол" та "Серпухов" нанесли ракетні удари по цілях на території Сирії. Здійснено три пуски крилатих ракет морського базування з універсальних корабельних стрільбових комплексів “Калибр-НК”.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Головного управління розвідки Міністерства оборони України