На Росії провалили призов військовозобов'язаних в ході навчань «Кавказ-2016»

армия россии позор и бесчестие

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в ході призову військовозобов'язаних, на місця збору прибуло лише 10% від запланованої кількості.

В анексованому Криму на базі берегових військ Чорноморського флоту відпрацьовано питання відмобілізування дивізії територіальної оборони. Розгорнуто пункти прийому особового складу та техніки.

Аналогічні заходи проводились на території Ставропольського та Краснодарського країв. Однак, план призову військовозобов’язаних був виконаний лише на 10%. Роботу військових комісаріатів та пунктів прийому/збору особового складу визнано незадовільною. Громадяни Росії намагаються ухились від мобілізації, що пов’язано з їх побоюванням можливістю участі у бойових діях на території України.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України - Головнокомандувач ЗС України Віктор Муженко прокоментував даний факт у facebook:

Виникло питання: “Як справи в росіян з набором зʼєднань і частин резервістів з Кубані, українського Криму та інших регіонів? ”Відповідь: ми побачили "глиняні ноги Колосса". Володіємо інформацією, що набрали всього 10% від запланованої кількості резервістів. Бажаючих служити в резерві надзвичайно мало.

Факт зриву мобілізаційних заходів підтверджує і російська газета «Известия» у публікації присвяченій відмобілізуванню Кримської дивізії тероборони:

Примітно, що в разі тривоги на службу в 47-ю дивізію територіальної оборони прибувають не тільки резервісти з Республіки Крим, а й з інших регіонів Россіі. Як пояснив «Известиям» представник Чорноморського флоту, на навчання «Кавказ 2016» військовослужбовці запасу перекидалися в Севастополь військово-транспортною авіацією.