Авіаремонтний завод «Авіакон» поліпшив всі основні фінансові та виробничі показники

Авіакон

Державне підприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон», що входить до складу ДК «Укроборонпром» поліпшило всі основні фінансові та виробничі показники за перші 9 місяців 2016 року у порівняні із минулорічним періодом.

У відповідності до звітів, «Авіакон», який проводить модернізацію та капітально-відновлювальний ремонт гелікоптерів сімейства Мі за стандартом НАТО AQAР 2120, показав збільшення доходу на 14%. Це дозволило підвищити середню заробітну платню на підприємстві одразу на 26%, яка тепер становить 10 388 гривень.

Водночас, за перші 9 місяців 2016 року «Авіакон» сплатив до бюджетів і цільових фондів податків на суму у 142,8 млн грн, тим самим покращив показники минулого року майже на 3%.

Слід зазначити, що ДП «Авіакон» у вересні цього року підготував для передачі військовим три ударні гелікоптери Ми-24ПУ1, які відрізняються підвищеним захистом, завдяки встановленню надсучасного комплексу захисту АДРОС, від ніжинського НВК «Прогрес».

Цей комплекс збиває з курсу ракети з тепловим наведення, завдяки чому захищає машину від переносних зенітно-ракетних комплексів типу «Ігла» та Stinger, а також ракет «повітря-повітря» типу Р-60 та Р-73. Окрім того, на Мі-24ПУ-1 встановлено нові більш потужні вітчизняні двигуни, а можливості повітряної машини значно розширилися завдяки сучасним прицільним та навігаційним комплексам, які дозволяють ефективно виконувати завдання навіть у повній тьмі.

Гелікоптери, разом із іншими 119 зразками озброєння від підприємств-учасників концерну, були передані Збройним Силам України 15 жовтня в Чугуєві. Нині ці вертольоти перебувають у розпорядженні армійської авіації Сухопутних військ.