Судно «Донбас» ВМС ЗС України проходить ходові випробування після ремонту

U500 Донбас

Сьогодні, 18 жовтня, «Донбас» здійснив вихід в море для перевірки роботи суднових пристроїв. Перевіряли роботу рульового пристрою, навігаційної системи, внутрішнього корабельного зв’язку та інших систем і механізмів.

Про це повідомляє веб-сайт Міністерства оборони України з посиланням на прес-центр Командування ВМС ЗС України.

— Під час плавання поламок приладів та виходу з ладу матеріальної частини не сталося, дії екіпажу оцінюю на «добре», поставлені командуванням завдання виконані в повному обсязі, — зазначив командир дивізіону пошуково-рятувальних суден капітан 3 рангу Віталій Лежнюк. — Нам вдалося у достатньо короткі терміни відновити ушкоджені вогнем пристрої, що на даний час дозволяє судну виконувати завдання за призначенням, — додав офіцер.

Згідно з планом виходу в море на «Донбасі» також було проведено навчання з боротьби за живучість, під час якого екіпаж удосконалив навички в боротьбі з вогнем та водою.

Нагадаємо, що 4 вересня, о 04.40, на пошуково-рятувальному судні «Донбас» сталася пожежа. Площа горіння становила понад 100 квадратних метрів.

U500 Донбас - пожежа U500 Донбас - пожежа U500 Донбас - пожежа

Як повідомляє сайт «Думская», на надбудовах судна все ще видно сліди вогню. Крім того, ремонт постраждалого від пожежі містка затягнувся, і управління судном здійснюється з аварійного поста.

U500 Донбас Фото: dumskaya.net