КБ «Південне» спільно з Rheinmetall Defence розробляє мобільний комплекс протидії БПЛА

мобільний комплекс протидії БПЛА

Конструкторське бюро «Південне» розробляє засоби протидії розвідувальним безпілотним літальним апаратам і засоби їх знищення.

Це комплексна система. Сподіваємося, що найближчим часом створимо дослідні експериментальні системи, на основі яких будуть створені в осяжному майбутньому штатні засоби для потреб нашої армії, - Олександр Кушнарьов, перший заступник генерального конструктора - генерального директора з системного проектування для газети «Зоря», 12 квітня 2016 року.

мобільний комплекс протидії БПЛА Стенд КБ «Південне» на виставці «Зброя та безпека 2016». Київ, 11-14 жовтня 2016 року

До складу мобільного комплексу протидії тактичним безпілотним літальним апаратам увійдуть засоби управління, розвідки, радіоелектронної протидії (боротьби) та вогневого ураження (артилерійські системи). Мобільність комплексу забезпечить розміщення його елементів на базі бронемашин або автомобілів підвищеної прохідності.

Вогневу машину комплексу планується озброїти системою Skyshield від Rheinmetall Defence із 35-мм автоматичною гарматою.

мобільний комплекс протидії БПЛА

Мобільний комплекс протидії тактичним безпілотним літальним апаратам, що дозволяє знищувати їх на висоті до 2 км і в радіусі зони ураження - до 4 км. Цей комплекс також повинен блокувати роботу БПЛА в широкому діапазоні частот в зоні до 30 км, - генеральний конструктор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов (з інтерв'ю газеті «2000» №41(791) 14 — 20 жовтня 2016р.)

Судячи із обраного озброєння, вірогідно, що комплекс розробляється в інтересах іноземного замовника. Для потреб власних збройних сил найімовірніше буде запропонований інший варіант озброєння.


Читати також: Німеччина заблокувала спільну з Україною розробку ЗРК