«Адрон» розробляє 30/40-мм термобаричні боєприпаси та ручну гранату РГТ-16С

РГТ-16С

Під час виставки «Зброя та безпека 2016» київська компанія ТОВ «Науково-виробнича фірма «Адрон» презентувала ручну термобаричну гранату РГТ-16С.

Також компанія представила розробки термобаричних 30-мм та 40-мм гранат для гранатометів.

Граната РГТ-16С є ініціативною розробкою підприємства і призначена для ураження живої сили противника в укриттях, замкнутих будівлях та інженерних спорудах.

РГТ-16С виконана в формі, що унеможливлює її скочування назад при кидку з похилої поверхні. Крім того, на неї можна встановити магніт, чи клейкий елемент, і тим самим забезпечити її кріплення до цілі чи об'єкту ураження. Що стосується вражаючої дії гранати, то в епіцентрі її вибуху температура сягає близько 3000 °C.

Генеральний директор компанії Микола Архипов зазначив, що зайнятись виготовленням термобаричних гранат, спонукала проблема з вибуховими речовинами в Україні:

«Ні тротил ні гексоген в країні не виробляється. Проте, що стосується створення термобаричної бойової частини, то в технологічному плані і в плані комплектуючих, в Україні є можливість її виготовити. Прикладом є наша ручна термобарична граната, для якої ми розробили власну термобаричну суміш, провели її випробування і далі продовжуємо працювати в цьому напрямку»

За словами директора, на сьогодні компанія готова запропонувати власну термобаричну суміш для широкого асортименту боєприпасів: від підствольних гранат до авіаційних бомб.



Використані джерела:
Defense Express