СБУ затримала Тернопільського облвійськкома: вимагав у підлеглого 280 тисяч гривень

СБУ затримала Тернопільського облвійськкома

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрила на хабарництві військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату.

Здирник вимагав від свого підлеглого 280 тис. грн за сприяння у призначенні на керівну посаду.

Правоохоронці затримали полковника у робочому кабінеті під час отримання ним частини обіцяної «винагороди» у розмірі 66 тисяч гривень.

Військовою прокуратурою проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання стосовно повідомлення обласному військовому комісару про підозру та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє прес-служба Командування Сухопутних військ ЗСУ, для з’ясування причин та обставин скоєння даного правопорушення призначене службове розслідування. У разі доведення його вини військовослужбовець понесене найсуровіше покарання відповідно до чинного законодавства. Позиція вищого військового керівництва однозначна – хабарники будуть звільнятись з лав Збройних Сил України з позбавленням військового звання.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Служби безпеки України www.ssu.gov.ua