ДК «Укроборонпром» оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу

Укроборонпром реформа опк

ДК «Укроборонпром» на найбільшому в Північній Америці міжнародному форумі AUSA-2016 у США оголосив про початок реформування оборонно-промислового комплексу України. Плани Держконцерну представив Генеральний директор Роман Романов.

«Одним із головних завдань ДК «Укроборонпром» є цивілізоване реформування оборонного комплексу України у відповідності до міжнародних стандартів корпоратизації. Це дозволить створити прозору сучасну структуру управління, зокрема – Наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила гри для міжнародних інвесторів, залучити іноземний капітал та дозволити йому працювати на посилення обороноздатності України», – заявив Роман Романов.

Ще один напрямок реформування галузі – створення кластерів, які об’єднають профільні підприємства. У червні цього року був створений перший кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті легендарного «Антонова».

Завдяки закону №4809, ухваленому в липні, українські авіабудівельники тепер вже можуть створювати спільні підприємства з іноземними компаніями за кордоном. Концерн розраховує, що депутати ухвалять відповідні закони й для інших галузей, які відкриють можливості для спільної діяльності з іноземцями.

Поступово будуть створені інші кластери, які об‘єднають державні та приватні підприємства за чіткою спеціалізацією. Кожен з них буде мати замкнутий цикл виробництва, вестиме розробки нової техніки та виготовлятиме новітню продукцію.

Нагадаємо, що Укроборонпром розвивається в рамках стратегії «Український щит». Вона передбачає перехід на високотехнологічне виробництво, міжнародні стандарти (НАТО) та оснащення армії сучасними зразками озброєння. Концерн максимально розширює співпрацю з країнами НАТО і ЄС, як це визначено стратегічним курсом держави.

На сьогодні Укроборонпром співпрацює більше ніж з 300 вітчизняними підприємствами.