До 10 жовтня всі призовники зобов'язані прибути до військових комісаріатів - указ Президента

призов на строкову військову службу

Відповідно до пунктів 2-7 Указу Президента України від 29 березня 2016 року № 122/2016 з 1 жовтня в Україні розпочався призов на строкову військову службу.

Призов триватиме протягом жовтня-листопада, чисельність громадян, що підлягають призову визначена Кабінетом Міністрів України у 13 908 осіб, з них 7 908 до Збройних Сил України.

Відповідно до чинного законодавства, а саме пункту 8 статті 15 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", та у зв'язку із набранням чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову:

  • призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;
  • у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до військкомату в десятиденний строк рахуючи з дня початку призову – 1 жовтня 2016 року.

На строкову військову службу призовуть придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Також, згідно указу, у жовтні – грудні 2016 року, будуть звільнені у запас військовослужбовці строкової служби, які вислужили встановлені строки служби.