СБУ затримала двох зрадників - колишніх військовослужбовців ЗСУ (відео)

СБУ затримала двох зрадників фото: www.ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ провела спецоперацію, у результаті якої були затримані двоє колишніх військовослужбовців ЗСУ, що після анексії Криму зрадили присязі та перейшли на військову службу до російської армії. Про це на брифінгу повідомив Голова СБУ Василь Грицак.

«Затримання зрадників відбулося поблизу КПВВ «Чонгар», на адміністративному кордоні з окупованою Автономною Республікою Крим», – наголосив він.

СБУ затримала двох зрадників фото: www.ssu.gov.ua

СБ України отримала інформацію про те, що зрадники намагаються провести корупційну оборудку та незаконно отримати на українській території певні документи за матеріальну винагороду. Для цього вони прибули на КПВВ «Чонгар», де мали зустрітись із кур’єром. Відслідкувавши пересування кур’єра, оперативникам спецслужби вдалося зафіксувати місцезнаходження зрадників. Під час перебування на підконтрольній українській владі території вони були затримані правоохоронцями.

СБУ затримала двох зрадників фото: www.ssu.gov.ua

«Колишні українські військовослужбовці були обізнані в тому, що проти них ще у 2015 році відкрито кримінальні справи щодо державної зради. Остаточну кваліфікацію встановлять слідчі, але їм, так само як і всім іншим військовим, які зрадили державі, може загрожувати до 15-ти років ув’язнення», – зауважив Василь Грицак.

Також він ще раз наголосив на тому, що зрадників було затримано поблизу КПВВ «Чонгар» на території, що контрольована Україною.

Крім того, як зазначив Голова СБУ, «зрадники не планували «чесний» обмін документів на гроші. Готівку вони залишили у російських прикордонників. Посередника планували виманити на окуповану Росією територію, забрати документи, а його самого віддати ФСБ».

Наразі двох затриманих дезертирів передано до органів військової прокуратури. Тривають слідчі дії.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Служби безпеки України www.ssu.gov.ua