Начальник Тилу ЗСУ звітує про тилове забезпечення в АТО

мобільний лазне-пральний комплекс

— Побут військовослужбовців в районі АТО покращується, — заявив начальник Тилу Збройних Сил України генерал-майор Іван Гаврилюк під час брифінгу 22 листопада.

Для побутового обслуговування особового складу підрозділів АТО, які розташовані на першій лінії оборони нині використовується 112 одиниць технічних засобів медичної служби, 3 комплекти мобільних лазне-пральних комплексів, 29 мобільних лазень, 41 переобладнана лазня в пристосованих приміщеннях.

Для прання особистих речей військовослужбовців в АТО працює 19 пересувних мобільних пралень, а на опорних пунктах використовується понад 400 побутових пральних машин, закуплених у 2016 році.

— Перевагу пральним машинкам активаторного типу ми надали не через їхню низьку вартість, а за низьке енергоспоживання. Якщо для сучасної автоматичної пральної машинки під час роботи потрібно 1,5-2 кВт потужності, машинка активаторного типу вимагає на порядок менше, що дозволяє живити її від електрогенераторів, які є на блокпостах та опорних пунктах, — поінформував генерал-майор Іван Гаврилюк.

Також до підрозділів в район АТО надійшло понад 500 металевих ізотермічних контейнерів, які дозволяють зберігати їжу свіжою та захистити її від гризунів.

— До кінця року ми завершимо процедуру вилучення з надлишкового майна та передачу в район проведення АТО ще понад сто таких контейнерів, — зазначив генерал-майор Іван Гаврилюк.

У Збройних Силах України прийнято на забезпечення газові горілки-примуси. На їхню закупку виділено відповідний фінансовий ресурс. Перша партія складатиме близько 500 примусів з балонами скрапленого газу.

— Це дозволить нам оснастити кожен опорний пункт та блокпост місцем приготування і розігріву їжі. Водночас, використання газових приладів дозволить підвищити прихованість, адже вони не дають диму, який демаскує місця приготування їжі на передових позиціях, — пояснив генерал-майор Іван Гаврилюк.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua