Держприкордонслужба отримала техніку вартістю понад 2 мільйони євро в рамках проекту СУРКАП

ДПСУ Житомир передача техніки

Учора, 22 листопада, в Житомирі, Державній прикордонній службі України було передано технічне обладнання та транспортні засоби вартістю понад 2 мільйони євро.

Технічна допомога є частиною другої фази міжнародного проекту СУРКАП, що зміцнює потенціал прикордонного відомства України із захисту та охорони державного кордону. Проект фінансується Євросоюзом та впроваджується Міжнародною організацією з міграції (МОМ).

Загалом у рамках другої фази СУРКАП-2 Держприкордонслужбі передано 25 позашляховиків Volkswagen Amarok Pickup Trendline, 6 мінібусів Volkswagen T6 Kombi, 45 мотоциклів Enduro PR4, 10 квадроциклів Outlander L Max 570 DPS, 30 тепловізійних бінокулярів Archer TGX-8/75-640, 4 комплекти системи бездротового спостереження Defendec та майже 70 пар бігових лиж.

«Сьогодні ми маємо честь отримати від Європейського Союзу технічні засоби охорони кордону на загальну суму 2,2 мільйони євро. Сучасне обладнання та транспортні засоби, придбані в рамках другої фази проекту СУРКАП, допоможуть підрозділам Північного регіонального управління забезпечити надійну охорону українсько-білоруського кордону», – сказав Василь Серватюк.

ДПСУ Житомир передача техніки

Друга фаза регіонального проекту ЄС «Підвищення потенціалу у сфері охорони кордону та двостороннього співробітництва між Україною та Білоруссю» розпочалась у квітні 2014 року. Загальний бюджет проекту, порівну розділений між двома країнами, становить 5,35 млн євро. Проект співфінансується Міністерством закордонних справ Румунії, МОМ, прикордонними відомствами України та Білорусі. До весни 2017-го проект має підвищити ефективність захисту кордону між Україною та Білоруссю завдяки закупівлі обладнання та обміну досвідом.

Секторальний менеджер Представництва ЄС в Україні Стефан Далгрен наголосив: «Ми повинні бути впевнені, що кордони з сусідніми країнами захищені. Сьогоднішня передача обладнання уже не перша. У нас дуже тісна співпраця з Держприкордонслужбою, яка розпочата з 2000-х років. Дані дії дають зрозуміти, що ЄС вбачає дуже велику важливість України». При цьому він додав, що прикордонна служба України показує один з найкращих рівнів в роботі серед інших вітчизняних служб.

ДПСУ Житомир передача техніки ДПСУ Житомир передача техніки фото: ДПСУ