«Укроборонпром» презентує НАТО свої можливості: дні українського ОПК в штаб-квартирі альянсу

НАТО фото © Jhon Thys / AFP

Державний концерн «Укроборонпром» вперше презентує свою продукцію, а також нові проекти безпосередньо в штаб-квартирі Альянсу (м. Брюссель, Бельгія). Делегацію очолює генеральний директор концерну Роман Романов.

«Сьогодні Концерн орієнтується в своєму розвитку на світові стандарти і співробітництво з НАТО – ми рухаємось виключно в цьому напрямку. Саме тому ще в жовтні цього року на найбільшому міжнародному форумі AUSA 2016 ми представили світовій громадськості Стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України», – заявив Роман Романов.

За його словами, головна ціль цієї реформи – інтеграція українського оборонно-промислового комплексу до глобального ринку озброєнь.

В рамках заходу будуть присутні й представники приватних компаній вітчизняного ОПК, а також фахівці міністерств та відомств держави. Підприємства-учасники «Укроборонпрому» вже мають досвід виконання спільних проектів з країнами-членами Альянсу, таких як «Захист портів» концепції НАТО «Розумна оборона», мають досвід роботи із логістичними структурами НАТО.

Українська делегація презентує стратегію реформування «Укроборонпрому» та свою продукцію – це флагмани виробництва кожного з 5 кластерів Концерну: авіабудування, бронетехніка, суднобудування, високоточне озброєння, РЛС та зв’язок.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»