З 1 січня 2017 року збільшується розмір надбавки за виконання бойових завдань

Українська армія фото © Дмитро Муравський

Президент доручив підвищити розмір щомісячної грошової надбавки військовослужбовцям за виконання бойових завдань на лінії бойового зіткнення у районі АТО.

«Сьогодні я дав доручення Міністру оборони підняти доплати, які отримують військовослужбовці, які знаходяться на першій лінії – лінії зіткнення – до 6 тис. грн. А військовослужбовцям, які знаходяться на другій лінії – до 2,4 тис. грн.», - повідомив Петро Порошенко під час робочої поїздки до Донецької області.

«Я впевнений в тому, що ми маємо створювати і фінансову, і матеріальну мотивацію для того, щоб надійно були захищені і забезпечені українські військовослужбовці. Зараз ми маємо витрачати гроші український платників податків, гроші української держави, в першу чергу на те, щоб забезпечити надійну обороноздатність», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко також зауважив, що на оборонно-безпековий сектор Україна витрачає 5% ВВП, безпосередньо на армію – більше 3%.

Радник Президента та помічник Міністра оборони Юрій Бірюков також вчора повідомив у Facebook, що на другий квартал очікується наступне підвищення:

«Про подарунки до Нового року. З завтрашнього дня доплата за участь в АТО збільшується. Перша лінія - 6000, друга - 2400. Це на перший квартал. З другого кварталу наступний етап збільшення доплати».

Зазначена надбавка встановлюється згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2016 № 18, до сьогодні наказом Міністра оборони України від 10.02.2016 № 67, розмір надбавки для військовослужбовців ЗСУ був визначений у 4200 та 1200 гривень відповідно.