У забезпеченні засобами РЕБ Збройні Сили України розраховують на вітчизняні підприємства

комплекс РЕБ «Анклав» фото: ust.com.ua

Збройні Сили України розраховують на потужності вітчизняних підприємств у забезпеченні частин і підрозділів надійними засобами РЕБ, які дозволяють виконувати завдання із створення перешкод проти радіокерованої зброї та авіації противника, для захисту особового складу в районах проведення антитерористичної операції та для прикриття важливих об’єктів.

Про це, сьогодні, 25 квітня, під час брифінгу для ЗМІ повідомив начальник Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Кравчук.

— Ми зараз підтримуємо контакт з трьома вітчизняними виробниками. Це не завжди просто, зокрема, тому, що вартість їх виробів коливається від одного до п’яти мільйонів гривень. Іноземних таких зразків нам не пропонували, тому ми розраховуємо на вітчизняного виробника, — сказав генерал-лейтенант Микола Кравчук.

генерал-лейтенант Микола Кравчук

Він зауважив, що застосування згаданих систем РЕБ є комплексним завданням, адже без використання засобів радіоелектронної розвідки такі засоби не можуть застосовуватися ефективно, зокрема, для подавлення системи навігації та сигналу управління безпілотних літальних апаратів (БПЛА) противника.

— Росіяни вклали в розвиток програми БПЛА значні кошти. Ми розпочали цю роботу у 2015 році, а минулого року вже завершили випробування, — повідомив начальник Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.

За його словами, випробування довели ефективність всіх запропонованих систем, включаючи пристрої РЕБ «Анклав», «Буковель» та «Хмара». Збройні Сили України мають намір закупити такі системи на суму близько 250 мільйонів гривень, їх розгортання буде здійснюватися у два етапи — до початку червня і до кінця року, відповідно.

— Цього достатньо, щоб забезпечити захист баз, арсеналів і складів, а також підрозділи Збройних Сил України в районах проведення АТО на Сході України. Всі запропоновані нам зразки за технічними параметрами дозволяють виконувати поставлені завдання. Ми будемо використовувати їх усі, з урахуванням виробничих спроможностей українських підприємств, — наголосив генерал-лейтенант Микола Кравчук.

Нагадаємо також, що торік, в ексклюзивному коментарі кореспонденту телеканалу «112 Україна» Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україна закупила станції радіоелектронної боротьби в європейських країнах. Станції, за його словами, повинні були бути поставлені в Україну до кінця року.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua