У Львові створений Навчальний центр Військової служби правопорядку

Ukrainian Military Pages - ВСП

У Львові, в новоствореному навчальному центрі Військової служби правопорядку відбулася урочиста церемонія відкриття курсу «Застосування сили».

З напутніми словами до слухачів звернулися заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку ЗС України полковник Василь Максименко, представники делегації військових поліцейських з Канади.

— Канадські інструктори долучилися до литовських колег, які вже навчають наших військовослужбовців аспектам охорони важливих осіб та об’єктів. За два роки нашої співпраці реалізовано чимало вдалих задумів, а головне — створено цей навчальний центр та підготовлено кадровий ресурс, який стане фундаментом нового спеціального правоохоронного органу з підтримання правопорядку в Збройних Силах України — Військової поліції. Наразі проект Закону України «Про Військову поліцію України» проходить процедури міжвідомчого погодження, — повідомив полковник Василь Максименко.

За його словами, певна кількість слухачів, які отримають нові знання та навички в межах цього курсу, залишаться інструкторами в цьому навчальному центрі, а решта — в структурних підрозділах служби.

Упродовж наступних тижнів шістнадцять українських правоохоронців вивчатимуть методику дій у типових та екстремальних ситуаціях під час виконання службових обов’язків на мирній території та в районах проведення бойових дій, а саме — як досягається виконання законних вимог військового правоохоронця.

Ukrainian Military Pages - ВСПфото © Міністерство оборони України

Окрім того, з ними проводитимуть заняття з тактичної медицини, питань дозованого застосування сили, досудового розслідування, тактико-спеціальних дій особового складу в складі підрозділу. Під час навчань українські військові вивчатимуть також аспекти безпеки та виживання, тактику оборони, методи оборони та контролю зброї, покращуватимуть індивідуальне володіння вогнепальною зброєю.

Варто зазначити, що навчальну програму курсу було розроблено спільними зусиллями експертів Військової поліції та Департаменту розробки методично-навчальних планів Збройних сил Канади та представників Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Нагадаємо, що 14 квітня 2017 року, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військової служби правопорядку генерал-майор Ігор Криштун повідомив, що Міністерством оборони прийнято рішення щодо відновлення Навчального центру ВСП, який повинен розпочати свою діяльність в повному обсязі до кінця 2017 року:

«Він буде здійснювати фахову підготовку військовослужбовців, з можливістю підготувати за рік до 250 фахівців. 4 вересня планується офіційно відкрити Навчальний центр та розпочати тримісячний базовий курс для наших солдат, сержантів та молодших офіцерів».