Українські танкісти братимуть участь у Strong Europe Tank Challenge 2017

Ukrainian Military Pages Strong Europe Tank Challenge 2016

В період з 7 по 12 травня 2017 року, на полігоні Графенвер (Grafenwöhr) у Німеччині, пройдуть танкові змагання НАТО під назвою Strong Europe Tank Challenge 2017.

На змагання заявлені танкові взводи від семи країн НАТО та країн-партнерів - Австрії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії, України та Сполучених Штатів Америки. В програму змагань входять вправи на влучність, швидкість та маневреність.

Ukrainian Military Pages Strong Europe Tank Challenge 2016

У минулорічному Strong Europe Tank Challenge переміг підрозділ з Німеччини на Leopard 2A6, друге місце зайняла Данія на Leopard 2А5, третє - підрозділ з Польщі, який також виступав на танках Leopard 2А5. Примітно, що США які виставляли два взводи на танках M1A2 Abrams, у число призерів не увійшли.

Нагадаємо, що у вересні минулого року, пройшли змагання на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Протягом тижня танкісти Сухопутних військ, Військово-Морських Сил та Високомобільних десантних військ демонстрували майстерність, виборюючи почесне звання кращого танкового взводу та перемогу з окремих професійних номінацій.

кращі танкісти 2016 фото © www.mil.gov.ua

За результатами змагань 1 місце здобув танковий взвод 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» під командуванням капітана Романа Багаєва, які у серпні стали кращими серед частин Сухопутних військ. Друге місце — за «чорними беретами» зі складу 36 окремої бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України. «Бронза» — в активі танкістів 80 окремої десантно-штурмової бригади Високомобільних десантних військ.

кращі танкісти 2016