Сирія: на авіабазі Шайрат виявлено контейнери для хімічної зброї та авіабомби для її застосування

Ukrainian Military Pages

7 квітня кораблі США USS Porter і USS Ross випустили 59 ракет «Tomahawk» по аеродрому Шайрат на заході Сирії, як відповідь на застосування 4 квітня бойової отруйної речовини зарин, під час удару авіації Башара Асада і його союзників по місту Хан Шейхун.

Я повідомляє сайт міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm, при більш детальному вивченні фотознімків наслідків американського удару по аеродрому, були виявлені можливі докази наявності там хімічної зброї.

Так, у кадр російського репортера РІА «Новини» Михайла Воскресенського потрапили блоки до контейнерів малогабаритних вантажів (рос. КМГУ), які можуть бути як касетними уламково-фугасними, так і хімічними боєприпасами БКФ-П. У кожній бомбі БКФ-П 12 касетних елементів з отруйною речовиною зоман (Р-55).

Знімки зроблено на авіабазі Шайрат після завданого американцями ракетного удару. Такі контейнери можемо бачити на фотографіях процесу знищення хімічного озброєння російськими військовиками на об’єкті зберігання і знищення хімічної зброї у місті Почеп Брянської області.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Команда InformNapalm не може стверджувати про наявність отруйних речовин у цих контейнерах, але блокування Росією резолюції ООН, яка передбачала проведення розслідування на базі Шайрат викликає підозри.

Також, користувачі мережі Facebook звернули увагу на інші фото Михайла Воскресенського із залишками ракетно-бомбового озброєння авіації Асада, серед яких касетна авіабомба радянського зразка серії РБК (можуть застосовуватися для нанесення ударів з застосуванням бойових отруйних речовин).

Ukrainian Military Pages

Оскільки спеціальність не моя, то повністю сказати типи і класи не можу. Це до військовових фахівців ЗМУ та АО. Але факт, що на аеродромі одночасно знаходились бойові речовини, засоби їх транспортування та застосування доведено!!!! Такого роду засоби і були застосовані під час атаки в провінціях Ібділ та Хан Шенхун.

Примітка: автор звернення є офіцером, що має вислугу в авіації пострадянської країни 15 років та виріс в авіаційних гарнізонах де проходив службу батько, у т.ч. в полку бомбардувальної авіації тому з впевненістю можу заявити - зберігання засобів ураження такого роду без мети їх застосування - заборонено!!!