У Білорусі розробили пістолет під набій 9х19 мм

Ukrainian Military Pages фото: zbroya.info

На виставці MILEX-2017 вперше представили пістолет ПСН-В (пістолет прихованого носіння Васильєва), який розробила компанія «Белспецвнештехника». Зброя відрізняється компактністю, ергономічністю, надійністю та невеликою вагою, не зважаючи на потужний патрон. Розробка пістолета тривала два роки.

Як розповів сам конструктор Ігор Васильєв, пістолет розроблявся з урахуванням бойового досвіду: «Коли працюєш у легкому цивільному одязі, складно приховано носити з собою зброю. Звичайно, є компактний пістолет ПСМ, але його калібр 5,45 мм не гарантує впевненого ураження цілі, тому ми створили власну зброю – пістолет ПСН-В калібру 9 мм».

Білоруський пістолет, незважаючи на застосування досить потужного патрона 9×19 мм Parabellum, важить лише 460 грамів. Виготовляють два магазини на шість і вісім патронів. ПСН-В побудований за схемою з коротким ходом ствола.

Ukrainian Military Pages У Білорусі розробили пістолет під набій 9х19 мм

Початкова швидкість кулі 340-350 м/с, купчастість у два рази краще, ніж у пістолета Макарова, яким озброєна білоруська міліція. Під час випробувань ПСН-В без жодних проблем витримав 5000 пострілів. За словами конструктора, це зовсім не межа і ресурс дозволяє відстріляти ще кілька тисяч патронів.



Використані джерела:
zbroya.info

довідник озброєння і військової техніки