Вітчизняні швидкісні катери «Джура» пройдуть державні випробовування



Міністерство оборони України в найближчий час проведе державні випробування серії швидкісних патрульних катерів харківської компанії «Sea Magic».

Як повідомляє прес-служба Асоціації виробників озброєння та військової техніки України, до якої входить компанія «Sea Magic», відповідний документ про підготовку до державних випробувань був підписаний міністром оборони України Степаном Полтораком та керівництвом компанії 24 травня.

Згідно документу, першими відбудуться випробування швидкісного катера підтримки проекту «Джура». За заявленими тактико-технічними характеристиками, катер призначений для доставки до 3-х бойових плавців або 5-ти бійців з легким спорядженням, постановки надводних та підводних помилкових цілей і перешкод, доставки дистанційно-керованих підводних роботів і вибухових зарядів, пошуку і знищення підводних мін буксированим безконтактним протимінним тралом, а також виконання завдань навігаційного покажчика (орієнтиру) в морі. Максимальна швидкість катера – 110 км/год, дальність ходу – більше 500 км. Крім того, катер має шостий клас балістичного захисту поста керування та систем, а також непомітний для тепловізорів.

Ukrainian Military Pages Міноборони проведе державні випробовування вітчизняних швидкісних патрульних катерів

Повний комплекс захисту морського кордону України, розроблений компанією «Sea Magic», крім катера проекту «Джура», включає ескадру безпілотних ударно-патрульних катерів, бронекатер управління і зв’язку, патрульно-атакуючий катер, високошвидкісний катер-перехоплювач та катер берегової охорони.

Ukrainian Military Pages Міноборони проведе державні випробовування вітчизняних швидкісних патрульних катерів фото та зображення: audm.org.ua


Довідка. Асоціація виробників озброєння і військової техніки України об’єднує провідні приватні підприємства оборонно-промислового комплексу України. Члени Асоціації забезпечують українську армію бронетехнікою, засобами протиповітряної оборони, засобами радіоелектронної боротьби, безпілотними літальними апаратами і іншими зразками сучасного озброєння. Асоціація створена в березні 2017 року для реформування законодавства в сфері регулювання українського ОПК, спрощення механізмів експортного контролю для приватних оборонних підприємств, а також створення конкурентних умов на українському ринку озброєнь.



Використані джерела:
Веб-сайт Асоціації виробників озброєння і військової техніки України