Степан Полторак перевірив хід будівництва імітаційного центру моделювання бойових дій

Ukrainian Military Pages

Будівництво імітаційного центру моделювання бойових дій за стандартами НАТО на Яворівському полігоні, що на Львівщині, було розпочато минулого року. Загальна площа центру 3,5 тисяч квадратних метрів.

— Переконаний, разом з нашими партнерами з Альянсу, після завершення будівництва ми повністю обладнаємо центр сучасною технікою, оснащенням, і це надасть можливість нам оперативно та якісно готувати особовий склад, — зазначив Міністр оборони України Степан Полторак. — Сподіваюся, що центр запрацює до початку нового навчального року в Національній академії Сухопутних військ.

Нагадаємо, що раніше США закупили бригадний комплект імітаційної системи MILES для забезпечення Міжнародного центру миротворчості та безпеки на суму 22 млн дол.

Також він зазначив, що по прибуттю в Київ розгляне можливість збільшити фінансування для того, щоб значно розширити і навчально-матеріальну базу та інфраструктуру цього навчального центру.

— На розвиток інфраструктури цього навчального центру було виділено близько 90 млн гривень. В ході перевірки, я переконався, що об’єм завдань виконано надзвичайно великий. Близько 14 тисяч квадратних метрів введено в дію, і це інфраструктура, яка забезпечує проживання особового складу, забезпечує навчання, це навчальні корпуси, це класи, аудиторії, тренажери, де наші військові можуть навчатись, - наголосив генерал армії України Степан Полторак.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Степан Полторак зазначив, що така робота вже розпочалася на інших навчальних центрах.

— Вже розпочато роботу на Миколаївщині, на полігоні Широкий лан — де будується 11 казарм, завершуються тендерні процедури по навчальному центру в смт Черкаське, що на Дніпропетровщині, а також під Одесою, в населеному пункті Дачне, де будується типове містечко для військової частини, — наголосив генерал армії України Степан Полторак. — Крім того, у Миколаєві, сплановано ряд заходів по будівництву житла для військовослужбовців ЗС України, заплановано виділення ресурсів для ремонту казарми, — додав глава вітчизняного оборонного відомства.


Читати також: Хід будівництва бригадного табірного містечка на полігоні «Широкий Лан» (відео, фото)



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки