Міноборони проведе експеримент щодо закупівлі квартир для військовослужбовців через ProZorro

Ukrainian Military Pages

У 2017 році Міністерство оборони купуватиме квартири для військовослужбовців з використанням автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи закупівель ProZorro.

Уряд прийняв рішення про проведення з 1 червня до 31 грудня цього року експерименту щодо застосування електронної системи закупівель під час придбання квартир на умовах пайової участі та на вторинному ринку в регіонах України для військовослужбовців Збройних Сил України.

Експеримент проводитиметься Міністерством оборони спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі для створення добросовісної конкуренції, відкритості, прозорості, неупередженості під час оцінки пропозицій учасників конкурсу, запобігання корупційним діям і зловживанням.

Розпорядження на проведення експерименту видане Кабінетом Міністрів України 7 червня 2017 року за № 387-р.

Звіт за результатами експерименту до 30 січня 2018 року буде поданий до Кабінету Міністрів України. На його основі визначатиметься доцільність використання автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи закупівель у процесі виконання Комплексної програми забезпечення житлом військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, кримінально-виконавчої системи, службових осіб митних органів та членів їхніх сімей.

Крім того, Уряд скасував як таке, що не реалізоване, розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 червня 2016 року № 452 «Про проведення експерименту під час придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил».