Військовослужбовці ССпО вдосконалюють повітрянодесантну майстерність

Ukrainian Military Pages

На тактичному полі 8 окремого полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій (ССпО) Збройних Сил України минув черговий стрибковий тиждень.

Так, військовослужбовці військових частин і підрозділів Сил спеціальних операцій в рамках практичних занять з повітрянодесантної підготовки виконували стрибки з вертольота Мі-8МТ з парашутними системами різних типів з висоти у 600 та 3000 метрів.

Інструктор з повітрянодесантної підготовки підкреслив, що переважна кількість воїнів-розвідників, які впродовж крайніх кількох тижнів виконували практичні стрибки, працювали над виконанням річної програми за 2017 рік.

— Разом з тим, є спеціальна група військовослужбовців з бойових підрозділів, які почали освоєння та вдосконалення навичок роботи у повітрі та при приземленні з парашутними системами типу «крило», — підкреслив офіцер і додав, що він особисто нещодавно повернувся із Сполучених Штатів Америки, де у складі спільної групи від ССпО та ВДВ Збройних Сил України впродовж тижня вивчав там теорію та практику виконання стрибків з американськими парашутами системи «Інтрудер» (Intruder).

— Для ефективного виконання завдань за призначенням в українських ССпО повинні бути спеціалісти, які спроможні будуть виконати стрибок з парашутом з 10 тисяч метрів і пролетіти на ньому в повному спорядженні 50 чи 100 кілометрів в тил противника. Звісно, крім самої системи, потрібно мати відповідне кисневе висотне спорядження та навігаційне обладнання. І ми над цим працюємо, — наголосив інструктор.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua