Танкісти Національної гвардії змагалися за звання кращого екіпажу

Ukrainian Military Pages

На військовому полігоні Національної гвардії України в селищі Старе, що на Київщині, пройшли змагання танкістів за звання найкращого екіпажу серед танкових підрозділів Нацгвардії.

«Такі змагання дуже важливі, необхідно завжди підтримувати спортивний дух та інтерес у екіпажів. Головна їх мета – виявити найкращий танковий екіпаж у Національній гвардії України та виявити помилки, для того, щоб надалі їх усунути», - розповів заступник начальника штабу танкового батальйону бригади швидкого реагування Національної гвардії України старший лейтенант Богдан Лико.

Команди змагались протягом трьох днів. У перший день суперництва військовослужбовців повному екіпіруванні на час долали дистанцію 600 метрів в три етапи по 200 метрів, в кінці кожного виконували стрільбу з автомата Калашникова з різних положень: стоячи, з коліна та лежачи.

Ukrainian Military Pages фото © Руслан Музичук/ngu.gov.ua

У другий день екіпажі відпрацьовували вправу з виконання снайперської стрільби з танку. Зокрема, необхідно було влучити в мішень «танк» і мішень «вікно» в будівлі заключний змагальний день стріляли з танків у русі.

«Сьогодні у нас третій день змагань, екіпажі виконували фронтальну стрільбу з танка з елементами загороджень. Стрільба в русі найскладніший етап змагань і самий основний. Фактично ця стрільба демонструє злагодженість всього екіпажу: механіка-водія, навідника і командира», - підкреслив Богдан Лико.

Загалом за звання найкращого танкового екіпажу боролися 5 команд з усієї України, які проказали кращі результати у своїх військових частинах. Всі екіпажі виконували вправи на своїй штатній техніці - танках Т-64.

Ukrainian Military Pages фото © Руслан Музичук/ngu.gov.ua

За результатами усіх трьох змагальних днів перше місце зайняв екіпаж військової частини з Запоріжжя. Другу сходинку посіла команда з Маріуполя, бронзовими призерами стали танкісти з Харкова. Екіпажі з військових частин з Гостомеля (Київська область) та Калинівки (Вінницька область) посіли четверте та п’яте місця відповідно.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України ngu.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки