ДПСУ активно використовує БпАК-МП-1 «Spectator-M»

Ukrainian Military Pages

Державна прикордонна служба України постійно проводить повітряний моніторинг державного кордону із використанням безпілотних літальних апаратів.

Наразі такі заходи виконання польотів на повітряний моніторинг державного кордону та контрольованих прикордонних районів здійснюються зовнішніми екіпажами безпілотних авіаційних комплексів Львівського, Мукачівського, Подільського, Луцького прикордонних загонів, 10 мобільного прикордонного загону «Дозор» та Навчального центру ДПСУ.

Польоти виконуються в межах зарезервованого повітряного простору за допомогою безпілотних авіаційних комплексів БпАК-МП-1 «Spectator-M». Варто зазначити, що безпілотний авіаційний комплекс БпАК-МП-1 «Spectator-M», що використовується в охороні державного кордону, розроблений вітчизняними виробниками та вже довів свою ефективність.

Зокрема сьогодні, 19 липня, безпілотник, який входить до складу безпілотного авіаційного комплексу «Spectator-M», був вперше застосований на ділянці відділу «Лужанка» Мукачівського прикордонного загону.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages
фото © dpsu.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України dpsu.gov.ua

довідник озброєння і військової техніки