Ford представив новий пікап для поліції Ford F-150 Police Responder

Ukrainian Military Pages Ford F-150 Police Responder, фото © cardiagram.com.ua

Найбільший постачальник поліцейських автомобілів в США представив новий пікап - Ford F-150 Police Responder.

Автомобіль був розроблений спеціально для тривалих погонь за злочинцями. Він оснащений 3,5-літровим мотором з турбонаддувом, який видає 375 кінських сил.

Максимальна швидкість поліцейського пікапа - 160 кілометрів на годину. Однак, як кажуть творці, головне в цій машині - витривалість. F-150 Police Responder був доопрацьований для участі в тривалих перегонах.

Ukrainian Military Pages

Для цього йому грунтовно змінили систему охолодження, поставили великі і більш ефективні гальмівні механізми зі спортивними колодками, поміняли стабілізатори поперечної стійкості і потужний захист під кузовом.

Колеса - 18-дюймові з позашляховими покришками.

Ukrainian Military Pages

У салоні з'явилося поліцейське комунікаційне обладнання з постійним доступом до поліцейських баз і радіозв'язок.

Передні сидіння обтягнуті міцною шкірою, а в їх спинки вставлені сталеві пластини, що захищають працівників поліції від нападу ззаду. Задні крісла затягнуті в вініл, який «дуже легко миється».

Ukrainian Military Pages

У розробці цього автомобіля брали участь фахівці з поліції США і Канади.

Нагадаємо, що в Україні на шасі автомобілів Ford розроблено та виробляється ряд бронеавтомобілів. Зокрема КрАЗ Spartan на базі Ford F550 та «Козак-5» від НВО «Практика» на цій же базі спеціально модифікованій компанією-офіційним конвертером «Форд Моторз» (посилена передня ось, гальма та елементи підвіски замінені на більш міцні, встановлені великі колеса 335/80 R20, замінені пари зубчастих передач у мостах).



Використані джерела:
CarDiagram.com.ua

довідник озброєння і військової техніки