FightLite представила нове покоління боєприпасів - патрони із повністю полімерною гільзою

Ukrainian Military Pages

Компанія FightLite Industries (Melbourne, Florida USA) серед нових пропозицій на зброярському ринку, представила нову полімерну гільзу для патронів стрілецької зброї.

Унікальність пропозиції, в тому на відміну від гібридних полімерних боєприпасів з латунною основою ці є повністю полімерними, окрім капсуля, пороху та кулі.

Читати також: У Харкові створили інноваційну кулеметну стрічку із термопластика (відео)

Незважаючи на перспективність конструкції, надійність багатьох сучасних полімерних елементів страждає від тепла, що виділяється при стрільбі. Це особливо важливо, коли справа доходить до кулеметів, для яких заявлене FightLite зниження ваги боєприпасів на 30% за рахунок полімерів є справжньою знахідкою.

Ukrainian Military Pages

Як стверджують у компанії ними були враховані різноманітні проблеми, яких зазнають інші аналогічні конструкції, та максимально усунені при створені нових боєприпасів.

«Армія та деякі з наших комерційних клієнтів були зацікавлені у зменшенні ваги боєприпасів, тому наша команда дуже задоволена прогресом, щодо полегшення боєприпасів до рівня коли різниця ваги боєзапасу для звичайних гвинтівок і кулеметів майже невловима», - говорить Джефрі Херрінг, генеральний директор ARES Defense Systems.

«Ми усвідомлюємо, що на останні кілька років на комерційному ринку були представлені різні варіанти полімерних боєприпасів, але нам також відомі деякі проблеми, які їх супроводжують, це зокрема недостатня балістична ефективність, розплавлення, поглинання вологи, руйнування або деформація корпусу та критичні збої при нагріванні або тиску. Більшість виробників полімерних боєприпасів використовують технології третього покоління, які можуть призвести до невдач при грубому поводженні, екстремальних температур, умов навколишнього середовища та тисків, необхідних для повноцінного використання балістичних можливостей сучасних боєприпасів».

На даний момент не відомо, чи буде компанія випускати зазначені боєприпаси для загального споживання на ринку. Основні зусилля наразі зосереджені на тестуванні та оцінці боєприпасів для армії США.

Армія вже працювала з багатьма полімерними патронами, зокрема 6,5 мм, в рамках програми легкого кулемету LSAT (Lightweight Small Arms Technologies — «технології полегшеної стрілецької зброї»).

Поряд з цим, полімерні боєприпаси FightLite випущені одночасно з новою модифікацією автоматичної зброї стандарту MCR (Mission Configurable Rifle), яка заснована на ARES-16 AMG-2, таким чином створене оптимальне джерело боєприпасів для нового легкого кулемета.

Ukrainian Military Pages

Поєднання цих елементів може надати конкурентної переваги у програмі LSAT.


ua en
Використані джерела:
The Firearm Blog

довідник озброєння і військової техніки