RIAT 2017: українські військові льотчики отримали приз за кращий пілотаж

Ukrainian Military Pages

Військові льотчики 831 бригади тактичної авіації стали переможцями в номінації «Кращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО» на авіапоказі The Royal International Air Tattoo — 2017.

Україна була представлена двома літаками-винищувачами Су-27 (на статичному та динамічному показах) та військово-транспортним літаком Іл-76 Повітряних Сил ЗС України.

Цього року українські льотчики збільшили кількість фігур вищого пілотажу та додали нові елементи, які виконували на малих та гранично малих висотах. Загалом програма була складена таким чином, щоб під час виступу показати можливості літака-винищувача, його маневреність, та професійний рівень військового льотчика, не виходячи за межі візуальної видимості. Демонстраційна програма, в залежності від метеорологічних умов, була відпрацьована у чотирьох варіантах.

Ukrainian Military Pages

Демонстраційну програму на бойовому літаку-винищувачі Су-27 виконував заступник командира 831 бригади тактичної авіації з льотної підготовки полковник Олександр Оксанченко.

— Міжнародний авіаційний показ «The Royal International Air Tattoo — 2017» — один з найпрестижніших в світі. Свої пілотажні програми на ньому показуються кращі фахівці на найновітніших та найсучасніших видах авіаційної техніки. Ми виконували віражі на повних форсажах, проходи на малій та великій швидкостях, бойові розвороти з поворотом у внутрішній бік, проходи з випущеним шасі та бочка з випущеним шасі, бойові розворотів з «Бочками». Англійська погода внесла свої корективи у виступи, але ми показали гарний результат. Отримали перемогу в номінації «Кращий пілотаж серед країн-партнерів НАТО», — сказав полковник Олександр Оксанченко.

Ukrainian Military Pages

Зазначимо, що наші українські військові пілоти виконували свою демонстраційну програму на серійних літаках, а не на спеціально підготовлених та переобладнаних для авіапоказів.


ua en
Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua