Стартувала активна фаза українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017»

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, розпочалася активна фаза українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017», яка має на меті проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

Протягом тижня багатонаціональний штаб з планування морських операцій під керівництвом капітана 1 рангу Андрія Риженка здійснив планування зазначеної операції. Зокрема, було проведено оцінку обстановки, проаналізовано та розроблено завдання, відпрацьовано варіанти дій та узгоджено замисел.

За результатами плідної роботи було розроблено бойовий наказ, відповідно до якого поставлено завдання силам. Паралельно із плануванням відбулося злагодження тактичних груп кораблів у морі.

— На даний час у визначених районах проходить розгортання задіяних сил, — зазначив керівник українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017» капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа. — Операція буде проведена у режимі «free play» та стане одним із інструментів поступового переходу Військово-Морських Сил ЗС України на функціонування за стандартами НАТО, — додав він.

У ході активної фази міжнародних маневрів планується проведення навчань з протичовнової, протикорабельної та протиповітряної оборони. Крім того, на учасників навчання очікують десантні, пошуково-рятувальні та доглядові операції, дії з силового вивільнення судна, що захоплене, підводні роботи з розмінування та проводка за тралами тощо. Кульмінацією «Сі Бризу-2017» стане пошук підводного човна ВМС Туреччини.

Нагадаємо, що українсько-американське навчання «Сі Бриз-2017» в Україні проходить з 10 по 23 липня 2017 року в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Загалом у навчанні беруть участь 16 країн.

Sea Breeze 2017 - Ukrainian Military Pages Sea Breeze 2017 - Ukrainian Military Pages Sea Breeze 2017 - Ukrainian Military Pages Sea Breeze 2017 - Ukrainian Military Pages

Фото: Сmdr. Mike Cody, Lt. Will Mari, Євгена Тищука



Використані джерела:
Прес-центр українсько-американського навчання «Сі Бриз-2017»