Кіборги розповіли, чи вдалося в однойменній стрічці передати атмосферу боїв в ДАП (відео)

Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/kiborhy

Історія про незламних захисників Донецького аеропорту «Кіборги» – у прокаті вже у грудні цього року. Офіційний тизер стрічки презентували, 15 серпня.

242 дні українські бійці тримали Донецький аеропорт. Повнометражний фільм про кілька тижнів протистояння зняв Ахтем Сеїтаблаєв. Каже – стрічка «Кіборги» насправді не про війну.

Так, по жанру – це військова драма. Це чоловіче кіно, про країну, яку вони захищають, в якій країні вони хочуть жити, про мир свій особистий і про мир який, дай боже згодом прийде до України, – розповів режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

У фільмі 5 головних героїв. Їх позивні вигадані, як і характери. Їх зібрали зі спогадів реальних кіборгів, які захищали аеропорт всі ті 242 дні. Андрій Ісаєнко зіграв бійця з позивним «Субота».

Андрій зізнається: грати в такому кіно – безцінний досвід для актора.

Фільм знімали протягом двох місяців на двох локаціях – у київському павільйоні та на військовому летовищі під Черніговом. Чи дійсно реалістично виглядає фільм «Кіборги», ми запитали у захисника Донецького летовища Івана Трембовецького з позивним «Юнга». Він був двічі на ротації в аеропорту. І саме у той час, який відтворюють в стрічці.

Хотілось, щоб показали, чим ми харчувались. Цю перловку, рис, який хотілось викинути. Також я хоч, щоб всі розуміли, що справні герої – це безстрашні водії, які в будь-який час виїжджали, привозили провізію і зброю, забирали ранених. Незалежно від того чи йшов бій, – розповів «кіборг», що воював у ДАП восени 2014 Іван «Юнга» Трембовецький.

Бюджет фільму - близько 50 мільйонів гривень. Половина з них – державні. За ці гроші режисер намагався повністю передати атмосферу ДАПу. І справді, переконують автори фільму, це буде стрічка про героїв.

Сторінка фільму у Facebbok: fb.me/kiborhy



Використані джерела:
24 канал