На параді Почесна варта продемонструє церемоніальну форму

Ukrainian Military Pages

Під час проведення військового параду з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України військовослужбовці Збройних Сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти.

Різні робочі варіанти форми для Почесної варти, серед яких обирали військові, показав у Facebook Віталій Гайдукевич.

«Вже не секрет, що цього року на військовому параді до Дня (Відновлення) Незалежності з'явиться історичний церемонійний однострій повечної варти. Питали як він виглядатиме. Обіцяв показати. Показуємо. Один із цих варіантів прийнято до пошиття і відшивається.

Для тих, кого дивує потреба в такому однострої, зауважу. В цивілізованих країнах історичних церемонійних одностроїв може бути кілька різних. А ще серед уніформи, котрою користуєтсья військовий в обов'язковому порядку є спортивний костюм, футболка і кросівки. Для особливих випадків - смокінг. А в армії Канади, скажімо, є однострій для вагітних - з урахуванням особливостей фігури. І регламентовано форми борід та вусів. Позаяк до борід, вусів і мундирів для вагітних нам ще далеко, то поки от - щось із цих картинок стане реальністю. Бо спадковість, це важливо».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages