НАБУ затримано шість осіб, за підозрою у розкраданні коштів проекту «Стіна»

НАБУ та САП затримали шість осіб, за підозрою у розкраданні коштів проекту Стіна

НАБУ затримано шістьох осіб в рамках розслідування щодо розтрати коштів виділених для облаштування українсько-російського кордону.

Сьогодні, 8 серпня, детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали шістьох осіб в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим (проект «Стіна»).

Осіб затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України. Серед затриманих — службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. Всіх їх наразі доправляють до Національного антикорупційного бюро у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру.

Для з’ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ та прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів та вирішується питання про затримання інших осіб.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна» детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація — ч. 5 ст.191 ККУ, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн.

В ході розслідування детективи Бюро ініціювали низку судових експертиз, безпосередньо виїжджали на кордон, із залученням експертів здійснювали огляд ділянок з метою об'єктивної оцінки фактичного обсягу виконаних робіт та співставлення їх з даними, які містяться в актах прийому-передачі виконаних робіт.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національного антикорупційного бюро України