В урочистостях до Дня Незалежності України візьмуть участь підрозділи від 10 країн НАТО

Ukrainian Military Pages Парад військ у Києві, 24.08.2016, фото: facebook.com/ukrpravda

В урочистих заходах з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України візьмуть участь військові підрозділи від близько 10 країн НАТО та високі гості з дружніх країн.

На цьому, сьогодні, наголосив Міністр оборони України під час перевірки підготовки особового складу, який залучається до військового параду, що відбудеться 24 серпня у столиці.

— Ми запросили взяти участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня Незалежності України наших закордонних партнерів, своїх закордонних колег — представників оборонних відомств і Міністрів оборони країн-партнерів, з якими ми співпрацюємо, проводимо спільні навчання, які допомагають нам реформувати вітчизняне військо та оборонне відомство за стандартами НАТО, — наголосив Степан Полторак. — Вже отримали підтвердження від 6 країн. Це будуть представники із країн Альянсу та Грузії, — додав генерал армії України Степан Полторак.

Проведення параду на честь святкування Дня незалежності має велике значення для українського війська.

— Усі військовослужбовці Збройних Сил України та представники інших військових формувань мають право у парадних одностроях пройти центральною вулицею нашої країни — Хрещатиком. Пройти із гордо піднятою головою, щоб подивитись в очі нашому народові, який віддає останнє для війська, щоб армія мала нове озброєння, техніку, нове оснащення. Це свято потрібно і нам, військовим, і українському народові, — підкреслив глава Міноборони.

В урочистих заходах з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців представників Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України.

Ukrainian Military Pages

На злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу «АВІАНТ» тривають загальновійськові тренування Маршу Незалежності.

Під час проведення військового параду з нагоди святкування 26-річниці Незалежності України військовослужбовці Збройних Сил України продемонструють оновлені зразки форми одягу для роти Почесної варти.

За словами глави оборонного відомства цього року під час проведення параду діятиме статична виставка військової техніки.

— Військова техніка, а це 70 одиниць, яка буде представлена на виставці — це модернізована техніка, а 25 одиниць — нові зразки військової техніки, яка надійшла з заводів та підприємств оборонно-промислового комплексу, — наголосив генерал армії України Степан Полторак.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua