Національна гвардія на військовому параді з нагоди Дня Незалежності покаже нову форму одягу

Ukrainian Military Pages

Військовослужбовці Національної гвардії України крокуватимуть на параді з нагоди 26-ої річниці Незалежності України в новій формі одягу.

Про це в середу заявив командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

«Ми розробили нову форму одягу для наших військовослужбовців з урахуванням світових трендів. Вона більш зручна та приваблива. Плануємо перевдягнути в таку форму синього кольору підрозділи, що забезпечують охорону громадського порядку та несуть службу з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав», – сказав він.

За словами Юрія Аллерова, наразі розроблено чимало нововведень в гардероб військовослужбовців Нацгвардії. І кілька варіантів нової сучасної форми одягу, з урахуванням міжнародного досвіду, будуть представлені вже під час військового параду з нагоди Дня Незалежності.

Цього року Нацгвардію на параді військ представлятимуть понад 300 гвардійців. Парадні розрахунки спеціального батальйону почесної варти (СБПВ) та Національної академії НГУ по 130 чоловік (120 бійців складає коробка і 10 – офіцери управління з прапороносною групою), а також зведений оркестр – 67 чоловік (64 особи в коробці і 3 в управлінні).

Військовослужбовці зі спеціального батальйону почесної варти крокуватимуть у парадній формі нового зразка синього кольору. При чому, брюки будуть темніші за кітель та кашкет.

Читати також: У Нацгвардії продемонстрували перспективні зразки форми одягу для особового складу

Курсанти Академії вийдуть на головну вулицю столиці у вже звичній польовій формі кольору оливи. Натомість, вперше учасники парадного розрахунку Національної академії НГУ матимуть нашийну хустку та берет волошкового кольору. Під час розробки цього елементу військового одягу, такий колір було обрано не випадково. Він символізує один з національних кольорів України.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Київ, 24 серпня 2016 року

Раніше гвардійці брали участь у параді у малинових беретах і в касках. Цього року курсанти також матимуть на собі розвантажувальні жилети і будуть озброєні сучасною зброєю вітчизняного виробництва – штурмовими гвинтівками Форт-224.

Зведений оркестр НГУ з’явиться перед киянами та гостями столиці у парадній формі зеленого кольору.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України ngu.gov.ua