Курсанти Інституту ВМС проходять стажування на американському ракетному есмінці «Дональд Кук»

Ukrainian Military Pages

Кілька курсантів Одеської військово-морської академії зараз проходять стажування на американському есмінці DDG-75 Donald Cook.

Про це повідомляє «Думская» із посиланням на прес-службу американського 6-го флоту.

Цей есмінець класу «Арлі Берк» в минулому не раз заходив до Одеси, а зараз бере участь в спільних англо-американських навчаннях Saxon Warrior 2017.

Майбутні командири наших кораблів спостерігають за маневрами, які триватимуть до 10 серпня. З боку королівського флоту в них бере участь субмарина HMS Trenchant класу «Трафальгар» і новітній авіаносець HMS Queen Elizabeth, який ще проходить випробування. Американці залучили добре відомий нам «Дональд Кук», однотипний з ним есмінець DDG103 Truxtun, ракетний крейсер CG58 Philippine Sea і новітній авіаносець «Джордж Буш».

На навчаннях було відпрацьовано багато епізодів, один з яких - відбиття атаки малорозмірних швидкісних катерів.

Нагадаємо, що заступник командувача ВМС контр-адмірал Андрій Тарасов, в інтерв'ю у березні цього року, повідомив, що на фінішну пряму вийшло обговорення домовленостей щодо передачі зі складу Берегової охорони США 30-метрових патрульних катерів класу «Айленд».

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages



довідник озброєння і військової техніки