Проект нового ракетного катера для ВМС України буде готовий цього місяця – Воронченко

Ukrainian Military Pages

Проект нового українського ракетного катера, який стане основою бойового потенціалу ВМС ЗС України, презентують вже в цьому місяці.

Про це журналістам розповів командувач Військово-Морських Сил віце-адмірал Ігор Воронченко. Він також повідомив, що протикорабельні ракети, якими озброять катер, будуть українського виробництва, а завод-виробник оберуть на конкурсі.

«Звичайно, роботи будуть вестися за участю відомих західних компаній, що надають нам якісну продукцію», – сказав Воронченко.

Командувач не назвав характеристики ракетного катера. Можливо, мова йде про доопрацювання проекту 58260 (шифр «Лань») миколаївського ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування».

Катер Лань

Як раніше повідомляли представники Командування ВМС, у найближчі чотири роки ядром надводних сил Військово-Морських Сил повинні стати три основних типи платформ «москітів»: пошуково-ударні (протикорабельні ракети, торпеди, артилерія, ПЗРК), патрульно-рейдові (багатоцільові, артилерія до 30-мм, ПТРК, ПЗРК) і протимінні, здатні виконувати завдання всіх типів морських операцій в прибережній зоні згідно Морської доктрини НАТО AJP-3.1

Читати також: Москітний флот і перспективи розвитку ВМСУ як варіант асиметричної відповіді силам агресора