Посадові оклади окремих категорій сержантів прирівняли до посадових окладів офіцерів

Ukrainian Military Pages фото © Дмитро Муравський

Про це сьогодні, 12 вересня, під час брифінгу повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник Сергій Галімський.

«Вперше за часів незалежності вдалося кардинально змінити підходи до нарахування грошового забезпечення, відійти від радянських принципів. 30 серпня 2017 року Урядом прийнята постанова «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб». Її проект було розроблено Міністерством оборони спільно з іншими силовими відомствами, на виконання завдань Президента України — Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України».

Нова постанова про грошове забезпечення військовослужбовців (повний текст)

— Цією постановою запроваджено таку новацію, як прирівняння розмірів посадових окладів окремих категорій сержантів до посадових окладів офіцерського складу. Зроблено це також з метою наближення до стандартів НАТО. Наприклад, планується встановити розміри посадових окладів за посадами «головний сержант роти» — на рівні посади командира взводу, «головний сержант бригади» — на рівні посади заступника командира батальйону. Такого в практиці Збройних Сил України ще не було, — підкреслив полковник Сергій Галімський.

Нагадаємо, що постанова передбачає встановити з 1 січня 2018 року залежність розмірів посадового окладу та окладу за військовим званням від прожиткового мінімуму.

— Тобто при збільшенні в державі соціальних стандартів, прожиткового мінімуму, автоматично буде збільшуватися розмір посадового окладу та окладу за військовим званням військовослужбовців, — повідомив офіцер.