Нові протигази ЗВП-01У допущені до експлуатації в ЗСУ

Ukrainian Military Pages

Міністерством оборони України, зважаючи на останні події в світі та нагальну потребу Збройних Сил України в сучасних протигазах, було сплановано та успішно проведено польові та лабораторні випробовування загального військового протигазу ЗВП-01У.

За результатами випробовувань Міністр оборони своїм наказом допустив загальний військовий протигаз ЗВП-01У до експлуатації у військах, а сам протигаз повністю відповідає вимогам стандартів EN 136 (ClassIII) NATO Triptych.

Допуск до експлуатації зразка військової техніки на особливий період здійснюється згідно Порядку постачання озброєння, військової і спеціальної техніки під час особливого періоду, введення надзвичайного стану та у період проведення антитерористичної операції, затв. ПКМУ від 25.02.2015 №345.

Днями Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного першою отримала ЗВП-01У від офіційного представника компанії Gumàrni Zubŕĺ (Чеська Республіка) в Україні — ПП «НВПП Спаринг-Віст Центр», для впровадження у навчальний процес.

Ukrainian Military Pages

«Мені дуже приємно передати цей протигаз саме до Національної академії, адже це справжня кузня фахівців нового українського війська, передовий вищий військовий навчальний заклад України» — зазначив директор-генеральний конструктор Юрій Сторонський, керівник однієї із провідних фірм України щодо радіаційного, хімічного, біологічного захисту співпартнер передових підприємств країн НАТО в даній галузі.

За словами старшого викладача кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення підполковника Костянтина Хомяка наявність цього зразка в Національній академії дозволить на більш високому рівні готувати майбутніх офіцерів, адже курсанти мають змогу вивчати поряд із наявними засобами захисту в ході вивчення навчальної дисципліни «Радіаційний, хімічний, біологічний захист підрозділів (у тому числі екологія)» сучасні та перспективні зразки.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Ukrainian Military Pages




Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної академії сухопутних військ