Затверджені нові зразки військової форми одягу та загальні вимоги до знаків розрізнення - наказ

Ukrainian Military Pages

Відповідно до частини п'ятої статті 7 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та з метою впровадження нових зразків військової форми одягу та загальних вимог до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв, Міністерством оборони виданий наказ від 18.07.2017 № 370 (зареєстр. в Мінюсті 22.08.2017 за N 1047/30915).

Наказом затверджуються Зразки військової форми одягу та загальні вимоги до знаків розрізнення військовослужбовців та ліцеїстів військових ліцеїв (додаються до наказу).

Також визначено таким, що втратив чинність, наказ Міністерства оборони України від 29 лютого 2016 року № 113 «Про затвердження Зразків військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовців Збройних Сил України та ліцеїстів військових ліцеїв».

Читати також: Про нові знаки розрізнення військових звань військовослужбовців

Наказом також дозволяється Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Державній спеціальній службі транспорту, Службі безпеки України, Управлінню державної охорони, Службі зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації використовувати інші кольори для окремих елементів військової форми одягу та знаків розрізнення, а також маскувальні малюнки польової форми.

Нагадаємо, що відповідно до прийнятого 01 липня 2015 року, Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців», зразки військової форми одягу та загальні вимоги до знаків розрізнення військовослужбовців розробляються та затверджуються Міністерством оборони України.

Посилання на текст цього наказу, а також інших нормативних документів з питань речового, грошового, житлового та соціального забезпечення та пільги можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців».