Для морських піхотинців поблизу Одеси збудують містечко - попередніх «будівельників» звільнили

Ukrainian Military Pages

В селищі Дачне поблизу Одеси практично з нуля зводиться військове містечко для частини морської піхоти. Наразі тут завершено всі проектні роботи та розпочалося зведення споруд.

Як розповів головний інженер Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління (ТерКЕУ) полковник Юрій Підгаєцький, будівництво нових об’єктів на території містечка вестиметься за сучасною технологією монтування так званих сендвіч-панелей. Переваги цього методу — швидкість будівництва, висока енергоефективність приміщень, матеріали виключно вітчизняного виробництва.

Загальний кошторис проекту становитиме близько 250 мільйонів гривень, дев’ять об’єктів будуть зведені з нуля.

При проектуванні цього містечка основну увагу фахівці зосередили на розміщенні військовослужбовців контрактної служби. Для них побудують казарми кубрикового типу, які за характеристиками можна вважати гуртожитками покращеного планування. У приміщеннях будуть створені всі необхідні умови, щоб військовослужбовці могли повноцінно відпочити після служби, почуватися так само комфортно, як у звичайному житловому будинку.

Читати також: Міністр оборони представив типові гуртожитки нового зразка для військовослужбовців (відео)

Також на цій території ведеться будівництво їдальні на тисячу осіб. Незабаром буде зведено типовий фізкультурно-оздоровчий комплекс, параметри якого дозволять не лише займатися спортом військовослужбовцям частини, а й проводити повноцінні змагання з ігрових видів спорту. До речі, загалом в Україні сплановано будівництво чотирьох таких комплексів.

Про це повідомляють офіційні веб-сайти Міністерства оборони та Народної армії, але більш цікавим в історії будівництва, містечка, є допис у Facebook радника Президента України та Міністра оборони Юрія Бірюкова від 28 жовтня (мовою оригіналу):

Та самая ситуация, когда эпический фейл исполнителей приводит не только к их увольнению, но еще и к увеличению объемов стройки для одной воинской части в разы-разы.

137 батальон морской пехоты, Дачное. Там черти как и черти кто решил построить казарму для срочников. Торги - через то самое место, проект - через тоже место, строительство - опять так же...

Весной этого года Степан Полторак туда приехал, посмотрел и... Для начала - уволили всех, кого смогли идентифицировать в причастности. Аудит и прочие проверки, передача дел в прокуратуру. Но просто уволить-наказать - не решает проблемы с размещением. И тут министр дает распоряжение о разработке комплексной стройки. Мы стали, ну наконец-то, чаще и чаще идти именно по этому пути - не стройка/ремонт одного здания, а комплексное решение проблемы.

Для 137 бата сейчас одновременно строится:
- новая столовая
- ТРИ новых общежития для контрактников
- медпункт

Для 137 бата сейчас капитально ремонтируется:
- штаб батальона
- котельная
- парковая зона и боксы

И решили, наконец-то, вопрос с подводом воды. И решили, наконец-то, вопрос с канализацией.

В начале года всего этого не было даже в планах. В конце октября военный городок уже просматривается весьма отчетливо.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Нагадаємо, що хід відновлення (та будівництва) інфраструктури військових частин ВМС в Одеському гарнізоні неодноразово інспектував і Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко.

Читати також: На Львівщині триває масштабна розбудова військової інфраструктури


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram