Махінації з дозволами на зброю для керівництва силових відомств, — прокуратура оприлюднила прослушку

Ukrainian Military Pages

Департамент спеціальних розслідувань на брифінгу 2 жовтня оприлюднив записи прослуховування фігурантів справ Майдану, деякі з них продовжують працювати в керівництві силових структур.

Усі записи здійснені у 2016 році. Зокрема, перший запис — це розмова Володимира Гриняка, підозрюваного в координаціі штурму Майдану 18 лютого і низці інших справ, і Ігоря Бабича, нового підозрюваного в цьому провадженні.

У записі чути, як Гриняк віддає розпорядження Бабичу, хоч і не є його керівником, про те, кому і які дозволи видавати, у тому числі, схоже, заднім числом і з порушеннями. Зокрема лунає прізвища Аллєрова керівника Нацгвардії, якому Гриняк розпоряджається видати дозвіл на продаж зброї, яка після покупки не була навіть зареєстрована.

Вони також домовляються про те, хто з них писатиме заяви замість Аллєрова та інших і хто замість них розписуватиметься.

Володимир Гриняк на час Майдану був заступником керівника Департаменту громадської безпеки МВС, а Бабич — його підлеглим. Зараз Гриняк працює в Управлінні громадської безпеки Нацгвардії. А Бабич керує Департаментом превентивної діяльності Національної поліції, який зокрема завідує дозволами на зброю.

На другому записі Гриняк розповідає невідомому, що йде забирати дозвіл для Мусієнка, керівника управління з питань реформування СБУ. За процедурою Мусієнко мав забирати свій дозвіл сам, в замість нього могла забрати лише людина, яка має нотаріально завірену довіреність, якої в Гриняка не було.

На третьому аудіозаписі, як слідує з розшифровки і підписів Департаменту, Гриняк домовляється з керівником Служби зовнішньої розвідки Віктором Гвоздем, що передасть останньому дозвіл на зброю, яку той має на руках, вочевидь, без чинного дозволу.



Використані джерела:
texty.org.ua