Протягом 2016-2017 років на озброєння ЗС України прийнято 33 зразки озброєння та військової техніки

Ukrainian Military Pages

У 2016-2017 роках на озброєння ЗC України прийнято 33 зразки озброєння та військової техніки, про це, під час брифінгу, повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Гуцуляк.

Серед них — легкий переносний ракетний комплекс «Корсар», спеціальні автомати «Вулкан», 30-мм автоматична гармата, єдиний піхотний кулемет, броньовані санітарно-евакуаційна та ремонтно-евакуаційна машини, спеціалізований броньований автомобіль «Козак-2», вертоліт Мі-2МСБ, малий броньований артилерійський катер, комплект десантної парашутної системи «Dedal» тощо.

Читати також: 2016: прийняття ОВТ на озброєння ЗС України

Цього року на озброєння Збройних Сил України прийнято 14 зразків нового і модернізованого озброєння та військової техніки. До військових частин поставлено близько 700 одиниць нового і модернізованого ОВТ.

Також згідно з чинним законодавством допущені до експлуатації у Збройних Силах України зразки озброєння та військової техніки, які в подальшому можуть бути прийняті на озброєння.

Читати також: 2016: випробування та перспективні розробки ОВТ

Основні з них — це 60-мм міномет та постріли до нього, комплект засобів автоматизації управління вогнем артилерії, тренажери стрільця-зенітника переносного зенітного ракетного комплексу «Ігла» та оператора протитанкового ракетного комплексу «Фагот», тепловізійні прилади, прилади нічного бачення та коліматорні приціли, танковий нічний приціл, бронетранспортер БТР-3ДА, спеціалізований броньований автомобіль для перевезення особового складу «Варта», бойова тактична броньована колісна машина «Дозор-Б» та декілька безпілотних авіаційних комплексів.



довідник озброєння і військової техніки