Міністр оборони представив типові гуртожитки нового зразка для військовослужбовців (відео)

Ukrainian Military Pages

Сьогодні, 12 жовтня, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак представив Президенту України Петру Порошенку типові гуртожитки нового зразка для військовослужбовців Збройних Сил України.

«Практично всі будинки, які сьогодні були представлені Верховному Головнокомандувачу будуть збудовані у бойових частинах, підрозділах, тобто в пунктах постійної дислокації. Плануємо за рахунок ресурсу цього року і те, що сплановано на наступний рік, збудувати таких приміщень загальною кількістю контрактників понад 22 тисяч осіб», - повідомив Степан Полторак.

Глава держави поділився враженнями від проекту житла для військових: «Коли я служив у армії, в казармі мріяти не могли, що коли-небудь військовослужбовець буде мати такі умови». Він зауважив, що для військовослужбовця-контрактника буде забезпечуватись абсолютно нова якість умов проживання, яка передбачена стандартами НАТО.

«Більше ста комплексів має бути побудовано вже в цьому році. При чому на гроші, які були конфісковані — 1,5 млрд грн. — у попереднього керівництва країни. Відновлення справедливості — йдеться про озброєння та створення нормальних умов для військовослужбовців-контрактників», — розповів Президент та подякував волонтерам, які розробили умови для військових-контрактників.

«Це вже називається не казарма. Це вже називається гуртожиток для контрактників. При чому підвищеної комфортності. Хочу наголосити на тому, що п’ять ліжок в кімнаті — це максимальна завантаженість. Думаю, що ми будемо мати можливість зменшити (їх кількість — Ред.), в ідеалі до двох-трьох», — зазначив Глава держави. Він додав, що хороші умови проживання допоможуть військовослужбовцям після виконання бойових завдань або навчань повноцінно провести реабілітацію та відпочити. «Це абсолютно інше ставлення до наших військовослужбовців. Я це повністю підтримую», — наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, змінами до держбюджету в 2017 році за рахунок конфіскованих коштів було спрямовано 1 млрд гривень на забезпечення будівництва гуртожитків підвищеної комфортності. «Ці кошти спецфонду переходять на наступний рік. І в бюджеті наступного року також ми будемо передбачати кошти для фінансування цієї програми», — підкреслив Петро Порошенко.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua