Затверджено емблему, девіз і прапор Десантно-штурмових військ ЗС України

Затверджено емблему, девіз і прапор Десантно-штурмових військ ЗС України

Президент України своїм Указом від 21 листопада 2017 року № 379/2017 встановив емблему і прапор Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та штандарт командувача.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві пройшла урочиста церемонія перейменування Високомобільних десантних військ у Десантно-штурмові війська Збройних Сил України.

Ukrainian Military Pages
Читати також: Особливості нового однострою Високомобільних десантних військ Збройних Сил України

Так, згідно документу, емблемою Десантно-штурмових військ ЗС України є зображення парашута срібного кольору з розкритим куполом та осями, в центрі якого – меч з хвилястим лезом жовто-гарячого кольору вістрям донизу та рукояткою золотого кольору. Верхня частина зображення накладена на два розгорнутих крила золотого кольору, а нижня частина – на стрічку сіро-сталевого кольору з написом чорними літерами девізу "ЗАВЖДИ ПЕРШІ".

Ukrainian Military Pages

Прапором Десантно-штурмових військ Збройних Сил України є прямокутне полотнище темно-бордового кольору зі співвідношенням сторін 2:3.

На лицьовій стороні полотнища в центрі вміщено зображення емблеми Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Висота емблеми становить 4/5 висоти полотнища. На зворотній стороні в центрі вміщено зображення Архистратига Михаїла в бойових обладунках. Висота зображення становить 4/5 висоти полотнища. Вільні краї полотнища прикрашено золотою бахромою.

Древко прапора світло-коричневого кольору. Верхівка древка стрілоподібна з жовтого металу. У центрі – емблема Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Ukrainian Military Pages

Штандартом командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України є полотнище темно-бордового кольору розміром 90 х 90 см, закріплене на дерев’яному древку чорного кольору висотою 250 см.

У центрі полотнища розміщено зображення емблеми Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Висота емблеми становить 2/3 ширини полотнища. По периметру полотнища – лиштва золотистого кольору у вигляді орнаменту з дубового та калинового листя. Краї полотнища, крім верхнього, прикрашено бахромою золотистого кольору. Сторони полотнища ідентичні.

Ukrainian Military Pages

Верхівка древка стріловидна з жовтого металу, у центрі якої вміщено емблему Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Полотнище прикріплюється до основи верхівки древка за допомогою шнура, з’єднаного з дерев’яним стрижнем, вміщеним у верхньому краї полотнища. Підток древка жовтого металу у вигляді зрізаного конуса.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram