Фахівці Заводу ім. Малишева приступили до капітального ремонту пакистанських Т-80УД

Ukrainian Military Pages

Фахівці заводу імені Малишева приступили до капітального ремонту бойових машин Т-80УД, поставлених близько двох десятиліть тому в республіку Пакистан.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

– У 1997-1999 роках наш завод поставив до Пакистану 320 бойових машин Т-80УД. На початку 2000-х років ми створили на заводі в Пакистані базу капітального ремонту: побудували споруди, поставили значний обсяг спеціального обладнання, стендове господарство, інструменти, технологію ремонту Т-80УД, - розповідає заступник директора комерційного ДП «Завод імені В.О. Малишева» Максим Коновалов. - Гарантійний період поставлених бойових машин закінчився і необхідно провести їх ремонт.

Ремонт проводитимуть фахівці з Пакистану: вони планують самостійно ремонтувати танки, які у нас закупили. Наші ж фахівці виступають в ролі консультантів та координаторів цього проекту. У проекті братиме участь збірна команда фахівців всіх українських підприємств, продукція яких була поставлена в рамках контракту з Пакистаном.

Укладення договору з Пакистаном підходить до завершення, перший етап проекту вже стартував. Місяць тому працівники заводу повернулися з відбору перших п'яти машин, які пройдуть ремонт.

Контракт щодо надання послуг з проведення пілотного капітального ремонту п'яти танків Т-80УД в інтересах пакистанської армії був підписаний на виставці озброєння IDEX-2017.

– У наступному році вузли розберуть, повністю продефектуют, перевірять на працездатність, складуть відомості дефектних запасних частин, які не підлягають відновленню. Пакистан закупить у нас необхідні запчастини, а паралельно відбуватиметься відновлення працездатних вузлів, їх складання та встановлення на машини. Ймовірно в 2019 році перші танки вийдуть на стадію ремонту, - каже Максим Вікторович. - Після обкатки танки надійдуть у війська.

Завод Малишева планує координувати капітальний ремонт всього парку поставлених в Пакистан бойових машин.

– Ремонтні роботи 320 машин триватимуть найближчі кілька років. Цей проект дасть підприємству можливість поставляти запасні частини вузлів, які не підлягають відновленню, плюс дуже важлива і постійна присутність нашого підприємства на ринку. Я думаю, що після цього проекту наші партнери з Пакистану можуть перейти на тій же ремонтній базі до капітального ремонту танків «Аль Халід», які оснащені нашою силовою установкою, - підкреслив Максим Коновалов.


Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Веб-сайт ДП «Завод імені В.О. Малишева»

довідник озброєння і військової техніки