UaRms розпочне виробництво кулезахисних шоломів для членів екіпажів бойових машин

Ukrainian Military Pages

Компанія UaRms, виробничий підрозділ Українського агентства перспективних науково-технічних розробок UA.RPA - виробник засобів індивідуального захисту та екіпірування, найближчим часом розпочне серійне виробництво кулезахисних шоломів «ТОР-БТ».

Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» призначений для індивідуального захисту голови військовослужбовців – членів екіпажу мобільних об’єктів від ураження кулями бойової короткоствольної стрілецької зброї, осколками снарядів, мін, ручних гранат та інших осколків і забезпечує зв’язок між членами екіпажу, між бойовими машинами, підрозділами та командуванням через апаратуру внутрішнього зв’язку та комутації (АВЗК).

Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки

Шолом має модульну конструкцію та складається з балістичного ковпака, підшоломника, телефонної гарнітури з системою шумозаглушення. Можливе використання підшоломника з гарнітурою без балістичного ковпака.

Маса шолому в зборі не перевищує 1800 г.

Захисний (балістичний) ковпак шолому відповідає класу захисту 1А згідно з ГСТУ 78-41-004, осколкостійкість за стандартом STANAG 2920 НАТО на рівні V50% = 690-700 м/с (FSP=1,102 g).

Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» для членів екіпажів бронетехніки

Параметри телефонної гарнітури:

Гарнітура включає в себе два динамічних звукових випромінювача, електретний мікрофон з гнучким металічним кабельним каналом, з’єднувальний кабель для підключення до АВЗК.

Характеристики випромінювачів:

  • імпеданс: 8 Ом (± 15%) для 1 кГц;
  • чутливість: 91 (± 3) дБ;
  • резонансна частота F0: 14 кГц (± 20%);
  • максимальна потужність вхідного сигналу: 3 Вт.

Мікрофон:

  • чутливість: -64 (± 4) дБ;
  • імпеданс: 150 Ом;
  • частотний діапазон: 20 – 20000 Гц;
  • четвертий пункт
  • наступний пункт.

Гарнітура забезпечує рівень компенсації шуму не менше 24 дБ.

Шолом кулезахисний «ТОР-БТ» також був представлений на XIV Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека 2017» у Києві.

Ukrainian Military Pages фото © facebook.com/uarms.uarms

Цього року компанія представила найбільшу порівняно з минулими роками кількість новітніх розробок: танковий шолом «TOR-БТ»; шолом «ТOR-D» з додатковою балістичною накладкою, яка підвищує рівень захисту до 2А класу; амортизуючу систему нового покоління «Крона-3D»; оновлену утримуючу систему «Диск-2»; боковий балістичний захист «Блок» прямий та об'ємний (BSP-F BSP-V), а також надлегкий протиударний поліамідно-поліуретановий шолом.

Читати також: Міністерство оборони отримало першу партію вітчизняних балістичних масок

Читати новини від Ukrainian Military Pages у Telegram


Використані джерела:
Інформація та фото надані компанією UaRms

довідник озброєння і військової техніки